Paviljoen Galderse Meren

Dit paviljoen dient als bootloods en uitkijkpost voor de reddingsbrigade van recreatieplas De Galderse Meren. Op de gelamineerde spanten liggen rode vurehouten delen als verloren bekisting voor een laag van 60 mm dikke spuitbeton. Voor het eerst ter wereld is zelfherstellende biobeton toegepast als gevel- en dakschil. Het spuitbeton is voorzien van voor mens en dier onschadelijke bacteriën die zorgen voor kalksteenproductie waardoor scheuren in beton vanzelf hersteld worden. Dit project is genomineerd voor de Europese Betonprijs 2014.

Architect:               Frank Marcus Architecten X2011
Opdrachtgever:   
Gemeente Breda
Aannemer:            Bouwbedrijf Balemans - Breda
Locatie:                  Breda
Oplevering:           2011
Projectleider:        
Rob van Gestel

Paviljoen Piushaven Uitkijktoren De Reuselhoeve