Paviljoen Piushaven

Op de kop van de Piushaven in het centrum van Tilburg is een ontvangstpaviljoen gerealiseerd.  Op de begane grond wordt huisvesting geboden aan restaurant RAK, op het dak biedt een openbaar toegankelijk dakterras een wijds uitzicht over de Piushaven. De glazen wanden zorgen voor een open transparante uitstraling en de bezoekers kijken over het water van de haven uit. Een uitdaging bij dit project was de fundering, welke op de centimeter moest worden geplaatst tussen de aanwezige damwanden en oospronkelijk aanwezige houten schoorpalen onder de kademuren. Met aandacht voor een optimale transparante beleving is de hoofddraagconstructie ontworpen met ongeschoorde raamwerken bestaande uit robuuste HE-kolommen en balken. Het geheel is afgewerkt met een strakke gezette zwarte staalplaat rondom het dakterras.

Architect:                The Cloud Collective
Opdrachtgever:    Orion Projectmanagement
Aannemer:             BAM Bouw en Techniek
Projectleider:         Rob van Gestel
Geopend:               9 oktober 2017
Fotograaf:              Stijn Bollaert 

 

 

Eef Kamerbeek Atletiekaccomodatie Paviljoen Galderse Meren